Mervin oma albumi

Matkan varrelta ja muualtakin
Most viewed
hailuoto013.jpg
Kartta116 viewsLauttarannasta on leirintäalueelle lähes 30 kilometriä. Tie kiertelee kangasmaastossa ja hirviäkin tuli vastaan, joten varovasti piti ajaa. Metsät olivat kauniita poronpallerojäkälineen. Keskustan K-kaupasta sai hyviä karjalanpiirakoita ja leipää, ja se oli muutenkin hyvin varustettu. Mantereelle on lautalla matkaa 7 km. Se kulkee noin tunnin välein ja on ilmainen.
hailuoto015.jpg
Taas kotona101 viewsMukavinta reissussa on kotiinpaluu. Kierrettiin tullessa muutama rannikon lairintäalue. Olivat niin ikäviä ja täyteen ahdettuja, että suunnattiin nokka nopeasti suoraan Päijänteen mökille.
hailuoto014.jpg
Kävelyreitit94 viewsYmpäristössä on muutama mukavan pituinen reitti, joita oli aikomus koluta. Oli kuitenkin niin lämmintä ja paljon paarmoja liikkeellä, että jätettiin seuraavaan kertaan. Rannalla oli tällä keilillä kaikkein mukavinta.
luoston_matka_006.jpg
Kohtauspaikka Oulujärven etelärannalla89 viewsVuolahden karavaanarialue oli mukava, hyvin hoidettu ja rauhallinen paikka. Tämä herra jaksoi kalastaa ympäri vuorokauden. Eikö lammikossa ollut kaloja?
luoston_matka_118.jpg
Paluu arkeen86 viewsTulomatkalla oli niin kuuma, että ajettiin suoraan Jyväskylään ja Päijänteelle. Pysähdyttiin vain varjopaikoissa, joita ei ollut montaa.
hailuoto012.jpg
Myrskyn merkkejä83 viewsTuulikin yltyi lopulta kovaksi, meri tummeni ja sinne ilmestyi vaahtopäitä. Pian alkoi sataa tihuttaa. Lähtö kotimatkalle oli hyvin ajoitettu.
luoston_matka_112.jpg
Pertin aarteet81 viewsSekakiviä. Isoin ostettiin hotellin vierestä Pienestä kaivoskaupasta, pienet löytyi Lampivaaran laelta. Ametistia on nuo kivien sinipunaiset läikät.
luoston_matka_104.jpg
Ahvenlampi73 viewsUkko-Luosto se siellä taas luuraa. Naapuri sai lammesta lohen. Kalastajille oli laavun seinällä ohjeet miten tilata kalastuslupa kännykällä.
hailuoto010.jpg
Aamuteellä68 viewsKas vain, minäkin olen päässyt kuvaan heti aamu-uinnin jälkeen! Ja Leevikin siinä poseeraa. Pertti otti kännykällä.
hailuoto008.jpg
Sessi tuli aamu-uinnilta65 viewsNaapurin hurmaava 9-kuukautinen Sessi-tyttö oli innokas uimari - päinvastoin kuin Leevi joka ei edes varvastaan kastellut. Tuli ihan lapsuusajan Ronttu mieleen. Yhtä ystävällinen ja vilkas, mutta kuitenkin tottelevainen. Ja ihan saman näköinen! Kerrynterrierit ovat edelleenkin aika harvinaisia, kertoivat Sessin omistajat.
hailuoto001.jpg
Leiripaikka Ranta-Sumpussa60 viewsPäästiin hyvälle paikalle puiden katveeseen. Sunnuntaina iltapäivällä leirintäalueella oli vielä hiljaista.
hailuoto011.jpg
Tiistaiaamuna60 viewsViimeisenä aamuna huomattiin, että väkeä oli yöllä tullut paljon lisää. Telttojakin oli muutama, jopa pyöräretkeläisiä. Ouluun on täältä sopiva pyörämatka, noin 50 km.
hailuoto0091.jpg
Leevin ulkoilupaikka59 viewsTänne päästiin melkein suoraan ovesta. Polku vie koirarannalle. Metsiköt näkyivät olevan kaikkialla samanlaista hiekkaista kangasmaastoa.
hailuoto007.jpg
Koiraihmisten oma ranta58 viewsOsa rannasta oli varattu koirille ja heidän omistajilleen. Olihan siellä paljon muitakin, koska ranta oli joka paikassa yhtä hieno. Varpaat suorastaan nauttivat lämpimllä hiekalla kävelystä. Ranta oli matalaa. Uimaan mennessä piti vähän varoa siellä täällä töröttäviä kiviä. Niiden paikat oppi onneksi nopeasti. Vesi oli ihanan lämmintä, kuin kylpyvettä. Ja puhdasta.
hailuoto004.jpg
Dyyni57 viewsRanta on heti tuon taustalla olevan dyynin takana. Kuva on otettu läheltä omaa autoa.
hailuoto006.jpg
Panoraama Marjaniemestä57 viewsMarjaniemessä käytiin molempina iltoina pitkospuupolkua myöten. Siellä on vierassatama, kalahalli - vasta pyydettyä kalaa sai aamuisin - ja pieniä idyllisisä kalamajoja. En tiedä asuiko niissä omistajia vai turisteja, ehkä molempia. Yhdistin kaksi telellä otettua kuvaa, tulos on toisin aika hatara.
51 files on 4 page(s) 1